Cum funcționează setările de confidențialitate pe site-urile de video chat?

Majoritatea siteurilor si studiourilor de videochat garanteaza confidentialitatea, in sensul ca se pot bloca anumite tari (in cazul nostru Romania) iar vizitatorii din aceste tari nu vor putea accesa camera ta de chat. Adevarul este ca nimeni nu iti poate garanta confidentialitate 100% pentru ca exista cazuri si metode prin care se poate trece de sistemul de securitate al websiteului de video chat.

Siteurile de live cams folosesc in general doua metode pentru a bloca vizitatorii dintr-o anumita tara, dupa adresa de IP si dupa limba setata in browser. Sunt metode fiabile si intradevar functioneaza in peste 90% din cazuri.

Totusi orice model de videochat cu vechime stie ca nu are cum sa scape complet de Romani, asta pentru ca sunt milioane plecati din tara la munca, caz in care identificarea dupa IP nu va functiona. Poate doar sa te apuci sa blochezi si tarile unde lucreaza cei mai multi dintre Romani (asta daca iti permite siteul de videochat), dar in acest caz vei bloca si eventualii clienti platitori din acele tari. In acest caz metoda de identificare dupa limba folosita in browser ar putea da rezultate bune, doar ca nu toate siteurile de videochat o folosesc si nu toti Romanii au limba Romana setata ca implicita in navigator.

Un alt procent de vizitatori de care chiar nu prea ai cum sa scapi, sunt cei care folosesc VPN (Virtual Private Network). Aceste softuri mascheaza adresa de IP a utilizatorului facandu-l sa para ca intra din alta tara. In prezent sunt multe servicii de acest tip care ofera servere de conectare in intreaga lume.

Ca o concluzie, confidentialitate garantata in jobul de video chat NU EXISTA, cu toate astea riscul sa te gaseasca cineva cunoscut este foarte mic, chiar inexistent tinand cont de numarul mare de modele active din intreaga lume. Deasemenea pentru a te proteja si mai mult, conteaza si modul in care tu iti asiguri aceasta confidentialitate. Daca te apuci sa spui in stanga si in dreapta cu ce te ocupi este normal ca riscul sa te trezesti cu cineva apropiat in camera de live chat creste exponential. Bineinteles ca asta nu mai este o problema atat timp cat iti asumi jobul de model videochat. Este probabil si cel mai fericit caz pentru ca atunci cand esti asumat/a, si cei care conteaza stiu de meseria ta, chiar nu mai conteaza din ce tara este vizitatorul, poti chiar tine Romania deblocata.

Care este experienta ta de pana acum in ceea ce priveste confidentialitatea in activitatea de video chat? Nu ezita sa ne lasi un comentariu. Iti multumim!

Aboneaza-te la Video Chat Forums pentru a primi notificari atunci cand apar informatii noi:

Publicat de Aramis VCF

Webmaster din anul 2001, pasionat de activitatea de videochat, am colaborat pe parcursul anilor cu studiouri, modele si siteuri de videochat!

Un gând despre „Cum funcționează setările de confidențialitate pe site-urile de video chat?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: