Discutii despre setarile de lumina in activitatea de videochat!

Foarte multe modele de videochat la inceput de drum, ajung sa constante, la scurt timp dupa inceperea activitatii, ca imaginea lor video nu este la fel de buna ca a altor modele pe care le vad pe diferite siteuri de video chat!

Indiferent cat de buna este camera ta web (webcam) sau camera video, daca nu ai iluminare corespunzatoare, imaginea ta video nu se va ridica niciodata la inaltimea celor care au importanta luminii in activitatea de videochat.

Lumina nu este importanta doar din prisma calitatii finale pe siteurile de videochat, ea are un rol bine definit si in a reduce incarcatura asupra camerei web. Daca nu este lumina suficienta sau bine plasata, webcamul va incerca sa compenseze din software (sa adauge lumina, constrast etc) ceea ce poate duce la scaderea numarului de frameuri pe secunda pe care le poate transmite. Un numar scazut de fps (frameuri pe secunda) va poate afecta activitatea, calitatea streamingului video, pozitia in paginile siteurilor pe care lucrati si asa mai departe.

Din fericire pentru modelele independente in prezent exista foarte multa informatie despre setarile de lumina in video chat. Exista atat optiuni de buget, care nu costa foarte mult cat si optiuni care se aproprie de mediul profesionist si care includ umbrele de reflectie, refractie, difuzie etc.

Un alt lucru bun fata de trecut este ca tehnologia a avansat destul de mult si in acest domeniu, odata cu aparitia becurilor de tip LED, ce au consum redus, garantie intinsa pe ani de zile si care vin intr-o varietate de culori.

Diferenta intre lumina rece si lumina calda

Fara sa intram in prea multe detalii tehnice, spunem doar ca aceste aspecte tin de temperatura culorii care este masurata in Kelvin. Lumina rece se mai numeste si lumina alba, iar cu cat are mai multi Kelvini cu atat ochiul o percepe cu tenta albastruie (rece). Lumina calda are tenta galbena (asa o percepe ochiul uman) si are mai putini Kelvini.

Imaginea de mai jos exemplifica foarte bine aspectele ce tin de temperatura culorii.

Temperatura culorii in Kelvini

Ce sunt lumenii si watt-ii?

In termeni cat mai simpli, pentru ca nu dorim sa complicam lucrurile, wattul indica consumul unui corp de iluminat, iar lumenii sunt o unitate de masura pentru puterea corpurilor de iluminat. Cu cat o sursa de lumina are mai multi lumeni cu atat veti percepe mai multa lumina in camera de lucru. Pentru mai multe detalii puteti citi acest articol: Ce sunt lumenii?

Cu ce setari de lumina sa incep?

Poate cea mai folosita metoda de iluminare folosita in prezent este ceea ce se numeste, iluminarea in trei puncte. Presupune folosirea unei surse de lumina mai puternica in tavan si a altor doua surse asezate in spatele camerei web, in stanga si in dreapta modelului. Bineinteles ca temperatura culorii acestor surse de iluminat cat si intensitatea lor vor face diferenta in felul cum va arata imaginea finala. Deasemenea cu cat iluminarea va fi mai optima cu atat se reduce necesitatea setarilor din software.

Vreau mai multe informatii despre setari lumina in videochat!

Un om informat este un om puternic. Va lasam mai jos cateva linkuri spre discutii si tutoriale despre setarile de lumina optime in activitatea de videochat.

Un topic cu peste 300 de raspunsuri cu informatii despre lumini: Discutii despre setarile de lumina pe forumul AmberCutie

Articol mai vechi dupa forumul AdultVideoChat cu peste 70 de raspunsuri de la utilizatori. De mentionat ca principiile de baza au ramas aceleasi: Articol detaliat setari lumini

Ghid detaliat cu poze oferit de LiveJasmin: Ghid setari lumina videochat

Nu ezita sa ne lasi un comentariu despre experienta ta cu setarile de lumina in videochat.

Publicat de Aramis VCF

Webmaster din anul 2001, pasionat de activitatea de videochat, am colaborat pe parcursul anilor cu studiouri, modele si siteuri de videochat!

3 gânduri despre „Discutii despre setarile de lumina in activitatea de videochat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: